Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Június 02. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

Ötórai tea a Porondszínházban

Ötórai tea a Porondszínházban

Színházunk szerdán kora este közönségtalálkozóra invitálta a Kabaré című előadás nézőit a Porondszínházba, ahol az érdeklődők találkozhattak az alkotókkal, kedvenc színészeikkel és kulisszatitkokat tudhattak ...

Színházunk szerdán kora este közönségtalálkozóra invitálta a Kabaré című előadás nézőit a Porondszínházba, ahol az érdeklődők találkozhattak az alkotókkal, kedvenc színészeikkel és kulisszatitkokat tudhattak meg a rendezvényt moderáló Fekete Péter színi-direktor kérdései nyomán.

Milyen volt az előadás próbafolyamata, mekkora kihívás volt a kettős szereposztás, mennyire volt nehéz játszani a rendhagyó játéktérben, megfelelni a koreográfiai elvárásoknak, és milyen visszhangok érkeztek a közönség részéről... – ezekről és más érdekes, a darabbal, az előadással és az alkotókkal kapcsolatos kérdésekről is szó esett a jó hangulatú szerda esti beszélgetésen, mely a szokásos teázással ért véget.

„A kabaré a hely, ahol füstön át a csúnya megszépül, ahol a legvadabb fantáziák is valóra válnak, ahol az éjszaka nyelvet ölt a nyárspolgárnak és ahol nincs sok esély a happy endre. Ebbe a zárt világba érkezik egy magányos, fiatal utazó, útitársa lesz a nagy manipulátor, a Konferanszié és maga a romlatlan bujaság, az örök nő, Sally Bowles...”

John Kander és Fred Ebb musical-klasszikusa negyven éve hódít a világ színpadain, érdemes megnézni a Jókai Porondszínházban is!

Érdekes kitérője az estének Kocziha Mihály kedves gesztusa Bartus Gyula színművész felé. Az évtizedek óta bérletes nézőnk egy működő BRG Calypso M8 orsós magnetofonnal lepte meg teátrumunk Jászai-díjas művészét, aki köztudottan szenvedélyes gyűjtője a régi, szalagos magnóknak.

Sz. Kovács Viktória

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén