Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 10. 14:14, csütörtök | Külföld
Forrás: Orientpress.hu

Török földrengés: hét halott, száz eltűnt

Török földrengés: hét halott, száz eltűnt

Ismét rengett a föld Kelet-Törökországban, ahol három hete 600 ember vesztett életét egy 7,2-es erősségű földrengéskor.

Ezúttal legalább heten haltak meg, száz embert pedig keresnek, miután az összeomlott házak maguk alá temették a korábbi romok eltakarításán dolgozó munkásokat is.

Száz embert keresnek a romok alatt a kelet-törökországi Van településen, ahol szerda este újra rengett a föld, alig három héttel a 600 halálos áldozatot követelő 7,2-es erősségű földrengés után. A most mért 5,6-os rengés nyomán legalább heten meghaltak a pusztításban, amelynek során 25 ház összedőlt, köztük egy hatszintes szálloda – írja a Népszabadság online a BBC-re hivatkozva. Utóbbiban jelentős számban újságírók és azok a munkások tartózkodtak, akik a korábbi tragédia során keletkezett romok eltakarításán dolgoztak. A térségben – ahol már fagyos éjszakákkal beköszöntött a tél – jelenleg is ezrek laknak sátorban, miután három hete elvesztették otthonaikat.

Az újabb romok alól 23 embert sikerült kimenekíteni, a kutatások főként a szállónál folynak, hiszen itt tartózkodott a legtöbb ember, emellett még két épület romjai alatt lehetnek túlélők és áldozatok, miután a többi ház a korábbi tragédia miatt már üresen állt. A hírek szerint többen sms-t küldtek telefonjaikról a romok alól.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.