Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 06. 16:30, péntek | Helyi sport
Forrás: rangado.hu

Törökországból jelentjük Sikeres csabai premier

Törökországból jelentjük Sikeres csabai premier

A másodosztályban feljutóhelyen álló Békéscsaba 2-0-ra győzött a kazah FC Zsetiszu ellen.

A Nyíregyháza ellen 2-0-s vereséget szenvedő FC Zsetiszu ellen játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését az NB II második helyén telelő Békéscsaba. A Kazah rivális egyébként az élvonal hetedik helyén áll.

A csabaiak kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben két távoli lövéssel is veszélyeztettek, de előbb Spitzmüller fölé, majd Tölgyesi a kapus kezébe helyezte a labdát. Az első negyedórában a kazah együttes szinte a félpályát sem tudta átlépni, a magyar csapat agresszívan visszatámadott a labdavesztések után.

A folytatásban kicsit kiszabadultak a szorításból a kazahok, de a 25. percben góllá érett a csabai fölény: Szilágyi és Birtalan szép összjátéka után utóbbi tört be a baloldalon a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, a sértett pedig higgadtan a léc alá lőtte a tizenegyest (1-0).

Öt perccel később növelte előnyét a kazahoknál sokkal jobban futballozó Előre: egy labdaszerzés után Berki Péter hozta kihagyhatatlan helyzetbe Vólent Rolandot, aki 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot (2-0). A 36. percben egy kisebb perpatvar zavarta meg a mérkőzést, mert a sokadik durva kazah belépőt Vólent már nehezen viselte. Az első kazah lehetőségre a 43. percig kellett várni, de egy visszagurítás után kapásból a kapu mellé bombázott a második hullámban érkező középpályásuk.


Galéria: tekintse meg a Békéscsaba és a kazah Zsetiszu meccsének képeit Fotó: Vágvölgyi Bálint

A második félidőben eleinte csak a középpályán folyt a harc, helyzetet nem láthatott a körülbelül húszfős publikum. A kazahok némileg aktívabbak voltak, de a szünetben sort cserélő viharsarkiak az első félidőhöz hasonlóan remekül zárták le a területeket. Hosszú idő után jutott el a kazah kapuig az Előre a hetvenedik percben, és rögtön hatalmas helyzet maradt ki: egy baloldali szöglet mindenki felett elszállva Bényeinél landolt a hosszún, azonban az üres kapu mellé lőtte a labdát.

A 75. percben ismét állt a játék, egy ütközés után Kertész maradt a földön, kiugró vállát a csabai csapatorvos másodpercek alatt visszarakta a helyére, így folytatódhatott a meccs. A 86. percben majdnem háromra növelte előnyét a Békéscsaba, de Viczián távoli bombája a kapufán csattant. A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, de az első játékrész képe alapján teljesen megérdemelten nyert a Békéscsaba a helyzetig sem jutó Zsetiszu ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.