Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 08. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Törvényes, szabályos, etikus tájékoztatás egy nyílt levélben

Törvényes, szabályos, etikus tájékoztatás egy nyílt levélben

A polgármesteri és az országgyűlési képviselői tisztségemhez kapcsolódóan évről-évre vagyonnyilatkozatot teszek. A nyilatkozatok nyilvánosak, bárki, bármikor megtekintheti azokat.

Az országgyűlési nyilatkozatomról - akaratom ellenére - lemaradt pontját már pótoltam, mely pont egyébként a polgármesteri bevallásomban szerepel.
Gyermekem számára, hitel felvételével egy 46 m2-es budapesti lakást vásároltunk, tanulmányainak elvégzéséhez. Az ingatlant az eddigi vagyonnyilatkozataimban is közzétettem már, hiszen haszonélvezeti jogom van rajta.


Fiam 1999-től egyetemistaként, majd 2004-től önálló felnőttként éli életét. Így Ő saját elhatározásából szabadon gazdálkodik, vásárol – törvényesen - gazdasági társaságban (Atomas Bt) üzletrészt.


A Békéscsabai Jókai Színház Ibsen Házában (sajnos nem „palota”) lévő vendéglátó egység működtetésével kapcsolatosan összeférhetetlenség nem állt fenn. Az Ibsen Ház vagyon átvétele a Békés Megyei Kormányhivataltól egy igen sokrétű átadás-átvételi procedúra része, mely procedúra a háttérben ma is zajlik. 2012. január 31-ét követően a Harruckern János Közoktatási Intézmény nem kívánta meghosszabbítani azt a szerződést, amelyet azonos feltételekkel elfogadott az Atomas Bt. Fekete Péter, mint az intézmény igazgatója határozott idejű, 2012. december 31-ig szóló szerződést kötött az Atomas Bt-vel, a lakosság és a színészek folyamatos kiszolgálásának érdekében.


Az igazgató úr döntése törvényes volt, nem ütközött a hatályos közbeszerzési törvénybe. Az Ibsen Ház felújításához elnyert pályázati támogatásnak megfelelően azonban a működéshez szükséges pályázati eljárást az igazgató úr lefolytatja.


Mindezek figyelembevételével kérek még egyszer mindenkit, hogy ne keltsen ellenséges érzelmeket, indulatokat (pl. a palota szó használata, vagy a vélhetően kifejezés, stb.). Ne személyeskedjen, hanem tegyen Békéscsaba javára.


Békéscsaba, 2012. március 7.

Tisztelettel:

Vantara Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.