Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 04. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Tovább áradnak a Körösök

Tovább áradnak a Körösök

Harmadfokú árvízvédelmi készültség is várható.
Tovább áradnak a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén található folyók, amelyek közül a Fekete-Körös tetőzése III. fokú árvízvédelmi készülts

Az elmúlt 24 órában a Körösök hegyvidéki vízgyűjtő területén csapadék nem volt, ettől függetlenül a korábbi esőzések miatt a körösök tovább áradnak. A Fehér-Körös a romániai szakaszán Kisjenő kivételével tetőzött. Gyulánál a vízszint szombaton meghaladta az I. fokú, vasárnap hajnal 4 órakor pedig a II. fokú árvízvédelmi készültséget. A reggeli órák vízállása 509 cm volt és a folyó tovább árad. A Fekete-Körös romániai szakasza Zerind kivételével letetőzött, ott a folyó még gyengén áradó. Antnál a tetőzés várhatóan vasárnap, a kora délutáni órákban történik III. fokú árvízvédelmi készültség mellett, a jelenlegi vízállás 846 cm (III. fok 700 cm).


A Kettős-Körös Békésnél szombaton reggel a II. fokú készültségi szintet, a Sebes-Körös Körösladánynál az I. fokú készültségi szintet érte el. A Berettyó vasárnap reggel 8 órától I. fokú (300 cm) árvízvédelmi készültség mellett, jelenleg is árad. Árvízvédelmi készültség elrendelése várható a Hármas-Körösön Gyoma térségében.
A belvizek összegyülekezése és lefolyása további készültség-elrendeléseket tett szükségessé, így a 10 belvízvédelmi szakaszból 7 szakaszon (Réhely, Szeghalom, Gyoma, Holt-Sebes-Körös, Kettős-Körös, Élővíz-csatorna, Mezőberény) II. fokú készültség van érvényben. A 10 220 hektárnyi elöntött területeken 16 szivattyútelep működik.

Az önkormányzatok közül jelenleg 6 tart fent belvízvédelmi készültséget; Vésztő, Okány, Füzesgyarmat, Szeghalom, Ecsegfalva, Doboz.

Hír6.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.