Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 11. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Átrendeződik a szerencsejáték-piac

Átrendeződik a szerencsejáték-piac

A „fapados” játékautomaták megszűnésével és a szerveralapúak elterjedésével átrendeződés tapasztalható a szerencsejáték-piacon.

Valószínűleg ennek is betudható, hogy idén eddig hónapról hónapra egyre csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) játékadószámlájára befolyó összeg - írja a Világgazdaság.

A hivatal arról tájékoztatta a lapot, hogy januárban 6756 millió forint, februárban 6449 millió forint, márciusban pedig 5970 millió forint bevételt könyvelhettek el. Tavaly összesen 62 464,7 millió forint gyűlt össze a játékadószámlán. Ez az összeg valamivel kevesebb, mint 2010-ben, mert akkor 62 689,2 millió forint érkezett be. „Április 3-án 6591 darab, játékadó-fizetési kötelezettséggel érintett pénznyerő automata üzemelt” – közölte a NAV.

A pénznyerő ágazat vállalkozóinak adófizetési fegyelmének vélhetően nem tett jót, hogy a játékadó tavaly novemberben a korábbi ötszörösére emelkedett. Az 500 ezer forintos havi fix játékadó számos üzemeltető szemszögéből egyenlő volt a tevékenység betiltásával. Az adóemelés előtti állapotban még több mint 20 ezer gép várta az ügyfeleit. A NAV végrehajtói legutóbb zongorát, bútort és készpénzt is lefoglaltak egy játékautomatákat is üzemeltető cég gödöllői talponállójában a befizetetlen játékadó egy része fejében.

„Egyelőre nem tudni, miként teljesít a magyar gazdaság, befolyik-e a várt összeg a játékadóból” – mondta Varga Árpád. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnökhelyettese szerint bizakodásra ad okot, hogy a hivatal eddig szinte minden évben tudta, vagy megközelítőleg tudta teljesíteni a költségvetési törvényben foglaltakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.