Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

TÚRÁZZ, HOGY SÁRKÁNYHAJÓZHASS!

TÚRÁZZ, HOGY SÁRKÁNYHAJÓZHASS!

Mozdulj ki a szabadba a ’SZEDD A LÁBAD!’ túraprogram keretében, 2012. április 22-én a Föld Napján!

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás közös túraprogramot szervez.
A túra középpontjában a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület egyik pályázata keretében frissen elkészült Csabai Körtúra útvonala és a legendás Póstelek áll. A túraprogram egyben lezáró programja a Közép-Békési Területfejlesztési Társulás HURO/0901/241/2.1.3 ’Active Tours’ nevű projektjének is.

A részvétel számít, nem a gyorsaság!
A túra három közép-békési városból kerékpárral vagy gyalogosan teljesíthető a megadott túraútvonalak egyikén. A kiruccanásra 10 fős felső tagozatos általános iskolás, középiskolás, egyetemista és felnőtt csapatokat várunk (az általános iskolásokat szülő vagy pedagógus kíséretével). A részvétel a feladatok megoldásával igazolható – nálunk a természetjárás nem időre megy! Cél a Csabai Körtúra útvonalának érintése és a tanösvény-táblák megismerése.

A csapatok sárkányhajózást nyerhetnek!
A feladatokat hibátlanul megoldó csapatok közül korosztályonként 4-4 kerül kisorsolásra, akik részt vehetnek egy Körösök Völgye Sárkányhajó-versenyen május 26-28. között. A sorsolás feltétele, hogy a csapatok a Csabai Körtúra útvonalon gyalogosként 3, kerékpárosként legalább 5 tábla feladványait megoldják, és azokat az igazoló dominókódokkal leadják a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülethez. A sorsolás eredményéről a résztvevő csapatok május 10-ig tájékoztatást kapnak.

A mezőny indítása: 9.00 – 10.00 óra között az alábbi helyszíneken:
• Békés, Széchenyi tér (kerékpáros)
• Gyula, Wesselényi-tó partja (gyalogos, kerékpáros)
• Békéscsaba, Körösök Völgye Látogatóközpont (gyalogos, kerékpáros)

Beérkezés: 15.00 óráig Póstelekre

Nevezés: Elektronikusan a www.korosokvolgyekozpont.hu honlapon vagy a túra napján a regisztrációs indító állomásokon lehet. A túraútvonalak hamarosan a honlapról letölthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni