Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 28. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ötvenéves a Hajnal utcai óvoda - galéria

Ötvenéves a Hajnal utcai óvoda - galéria

A Szent László Utcai Általános Iskola Hajnal Utcai Óvoda fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte csütörtökön.

Kiss Tibor alpolgármester köszöntőjében az óvodapedagógusok felelősségéről, a kisgyermekek szocializációjában betöltött elévülhetetlen szerepéről szólt, miközben azt is elmondta, hogy ezen intézmények jelentősége még inkább megnő a jövőben, hiszen 2014-től kötelező lesz a szülők számára gyermekeik óvodáztatása. A szülők talán első legnehezebb és legfelelősségteljesebb döntése az óvodaválasztás, hisz mérhetetlen bizalmat feltétez…

Az ünnepséget a régi és az új kollegák, szülők mellett megtisztelte jelenlétével Hanó Miklós alpolgármester, Perényiné Czibolya Edit, az óvodákért felelős főmunkatárs, Varga Tamás, a közművelődési csoportvezető, Kovács Erzsébet a cigány önkormányzat elnöke.

Kiss Tibor az ötvenes számról faggatja a gyerekeket - képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó Such Tamás)

Galló Katalin az intézmény igazgatója beszédében ismertette az óvoda történetét. Az óvoda 1962. november 19-én nyitotta meg kapuit Vándor Andrásné vezetésével, aki vezető óvónőként harminc évig irányította az óvodát. Nevéhez fűződik az intézmény nevelési programjának korszerűsítése a törvényi előírásoknak, jogszabályoknak megfelelően és a szlovák nemzetiségi hagyományok ápolása. Az óvoda munkáját, feladatát a kezdeti évektől 1971-ig az Oktató Nevelő Munka az Óvodában, majd az Óvodai Nevelési Program segítette. A gyermeklétszám növekedésével 1974-ben már négy csoportos volt az intézmény, majd 1989-ben visszaállt a három csoportos szerkezeti egység. 2002-ben a Szent László Utcai Általános Iskolával integrálódott a Hajnal, majd a Lenkey óvoda is csatlakozott, ahol tavaly júniusban emlékeztek meg az óvoda fennállásának 80. évfordulójáról. Vándor Andrásné nyugállományba vonulásáig – 1992. október 19-éig – igazgatta az óvodát, őt Kovácsné Mikoly Anna követte.

A kis ovisok a Brémai muzsikusokat mesélték el, egy korábbi óvodás, aki ma már felnőtt – Kovács Barbara partnerével társastánctudásából adott ízelítőt, s Hajnal Viktort is megismerhettük több oldaláról: a salsa rejtelemibe is beavatta az ünneplőket barátaival.

A félévszázados születésnapról természetesen nem hiányozhatott a torta és a kiállítás sem, Kádár Ferkó retró fotószínházából pedig a régi és az új kollégák, a meghívott vendégek vihettek haza egy-egy fényképet.

A meglepetés vendég Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese volt, aki polgári szolgálatának utolsó két hónapját töltötte a Hajnalban. A vendégeket meg is táncoltatták a fellépők: a jubileum fergeteges össztánccal zárult.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.