Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Június 23. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ötvenéves találkozó

Ötvenéves találkozó

Nemrégiben tartotta ötvenéves érettségi találkozóját a Rózsa Ferenc Gimnázium 1962-ben végzett IV/A osztálya.

A régi, nagytemplomra néző teremben, tizedik alkalommal dr. Molnár László vezette az osztályfőnöki órát, és további két tanár, Kiss Ferenc és Ondrik István is megtisztelte jelenlétével az alkalmat.


Az "öreg diákok" és tanáraik az ötvenéves találkozón

Az osztályfőnöki órán huszonhatan voltak jelen, tizenegyen már csak lélekben lehettek ott: Gyeraj András, Jurik Tibor, Kiss János, Penczi Imre, Rideg Mihály, Szendy Béla, Szóráth Károly, Tomka Lajos, Varga János, dr. Vimláti László, Zsilák Mátyás. A szervezők az ünnepi alkalomra készülve felkeresték elhunyt osztálytársaik sírját, ahova koszorút vittek, és elhelyezték az osztálytalálkozó meghívóját is...
A találkozón az öregdiákok beszámolói alapján az egyéni sikerek és kudarcok mellett egy példaértékű közösség elmúlt ötven éve rajzolódott ki. Tanszékvezető egyetemi tanártól, szakmájában kiváló szakemberig, orvosoktól mérnökökig, a vállalkozótól kutatóig a legkülönbözőbb emberek tartottak és tartanak össze évtizedek óta – talán világunk nem lenne ennyire megosztott, ha több ilyen közösség létezne.
A találkozó résztvevői: ülő sor – Félix József, Majoros Sándor, Kiss Ferenc és Ondrik István tanár, dr. Molnár László osztályfőnök, Dutkon László, Urbán Imre, Kovács János, Nagy Imre; középső sor – Borbola László, Kávási Ferenc, dr. Salát Géza, Farkas Zoltán, Turák András, dr. Juhász Béla, Sallai Lajos, Nemes László, Meszlényi Ernő, Szomi Miklós, Tóth Lajos; hátsó sor: dr. Sztaniszláv Dániel, Flender János, Gorondi István, Pauló Mihály, Gábel István, Rozgonyi Zoltán, Debreceni Mihály, Megyeri Lajos, Lamper Lajos, Kesjár Mihály. A képről hiányoznak: Palásty László, Várfalvi Mihály és Vintze Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban