Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 13. 07:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

A légszennyező anyagok forrását beazonosító, valamint a káros részecskéket elemző és mérő rendszert dolgozott ki a TDT Altenergia Zrt. egy több mint 700 millió forint összköltségvetésű projekt keretében.

A cég az MTI-vel szerdán közölte, hogy mintegy 490 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projekthez.

A cég közleménye szerint a fő feladat egy lézeres részecskeelemző műszer kifejlesztése volt, amely az eddigieknél több paraméterrel tudja jellemezni a vizsgált részecskék sűrűségét. Az új mérési módszerek, műszerek és algoritmusok alkalmazása révén beazonosíthatók a szennyezőforrások, felmérhető a részecskék intenzitása és terjedésük mértéke is.

A TDT Altenergia Zrt. szerint az új műszer és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás a minimális mintavételezési ciklusidő miatt jól használható a repülőterek, nagyobb autópályák mentén a fő szennyezők kimutatására és kiszűrésére, valamint a vulkánkitörések utáni védekezés során.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a TDT Altenergia Zrt. éves nettó árbevétele tavaly 211 millió 990 ezer forint volt, adózott eredménye 55 millió forint.

Címkék: légszennyezés, mérő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére