Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2023. December 06. 12:06, szerda | Belföld
Forrás: Volánbusz

Új menetrend december 10-től a Volánbusznál

Új menetrend december 10-től a Volánbusznál

Számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte a Volánbusz 2023. december 10-től, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása, valamint az országos autóbusz-vonalakon a hétvégi időszakhoz kapcsolódóan jelentkező utazási igények továbbra is megfelelő kiszolgálása érdekében.

Eljutási lehetőségek javítása, bővítése

A Volánbusz kismértékben tovább bővíti, javítja az eljutási lehetőségeket elsősorban a hivatásforgalmi utazási igények teljesítése, a járásközpontokban lévő munkahelyek, oktatási intézmények, egészségügyi központok, illetve kormányablakok kedvezőbb elérhetősége érdekében. Így többek között Albertirsán, Érsekhalmán, Mogyoródon, Szigetszentmiklóson, Kalaznón és Závodon, valamint a Budapest–Balassagyarmat–Szécsény–Salgótarján, Vác–Kóspallag, Érd–Százhalombatta, Budapest–M1-es autópálya–Zsámbék–Piliscsaba–Pilisvörösvár, Budapest–Páty–Perbál–Zsámbék, Újlengyel–Pilis, Tiszafüred–Karcag, Taktaharkány–Tiszaújváros, Kálmánháza-Petőfitag–Nyíregyháza, Szabadszállás–Kecskemét, Gyarmat–Szerecseny, Békéscsaba–Gerendás, Szarvas–Nagyszénás, Murony–Kamut, Szarvas–Békéscsaba, Sümeg–Tapolca, Zalaegerszeg–Bak–Hahót–Nagykanizsa, Letenye–Valkonya, Körmend–Csákánydoroszló–Pankasz viszonylatokban.

Vasúti átszállási lehetőségek javítása, bővítése

· A Kecskemét–Ballószög autóbuszvonalon a hétvégi időszakban közlekedő autóbuszjáratok indulási időpontjainak módosításával átszállási lehetőség biztosítása a 140-es számú vasútvonal Budapest irányába/irányából közlekedő vonataihoz.

· Csongrád-Csanád vármegyében a Szatymaz, vasútállomást kiszolgáló egyes helyközi járatok indulási idejének módosításával az átszállási idők növelésével kedvezőbb csatlakozások biztosítása.

· Kisebb menetrendi módosítások bevezetése egyes autóbuszjáratok esetében a Kuncsorba felől Törökszentmiklóson biztosított vasúti csatlakozások bővítése érdekében.

2023. december 10-től kerül sor az új mezőkövesdi autóbusz-állomás használatba vételére, mellyel összefüggésben a várost érintő helyközi autóbuszjáratok többsége az eddigi városközpontban lévő autóbusz-állomás helyett a továbbiakban közvetlenül a vasútállomás mellett kialakított új autóbusz-állomásról indul, illetve oda érkezik. A menetrendi módosítás következtében a Mezőkövesd vonzáskörzetében elhelyezkedő települések szinte mindegyikéről közvetlenül elérhetővé válik a vasútállomás, ezáltal lényegesen egyszerűbb lesz az eljutás Budapest, illetve Miskolc–Nyíregyháza irányába a busz-vonat kombinált utazást választók számára.
Változások az országos járatok esetében a hétvégi időszakban tapasztalható utazási igény megfelelő kiszolgálása érdekében

Veszprém és Győr között a kedvezőbb kiszolgálás biztosítása érdekében új járatpár közlekedik jellemzően péntekenként Veszprémből Győrbe 9:30-kor, illetve Győrből Veszprémbe 12:40-kor, valamint jellemzően vasárnapokon Veszprémből Győrbe 16:30-kor, illetve Győrből Veszprémbe 17:40-kor.
Győr–Székesfehérvár–Szekszárd–Pécs autóbuszvonalon jellemzően vasárnaponként a 12:30-kor induló Pécs–Székesfehérvár viszonylatú járat Győrig közlekedik.
Jellemzően vasárnapi napokon a délutáni időszakban új járat közlekedik Budapestre, Makóról 15:40-kor, Hódmezővásárhelyről 16:25-kor, Szentesről 17:00-kor, Csongrádról 17:15-kor.
Pécs–Baja–Szeged útvonalon a tanév tartama alatti hétvégi időszakban több járat indul, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs–Baja között több járat közlekedik az M6-os autópályán a kedvezőbb eljutási lehetőségek biztosítása érdekében.
Változások a Budapest–Ercsi–Adony–Dunaújváros vonalcsoport menetrendjében

A 705 Budapest–Százhalombatta–Ercsi–Adony autóbuszvonal járatai esetében a menetrendi kínálat a megváltozott utazási igényekhez igazodóan módosul. A járatok közlekedtetése a hivatásforgalmi időszakra korlátozódik, Budapest helyett érdi végállomással. Ezzel egyidejűleg az 1120 Budapest–Ercsi–Adony–Dunaújváros autóbuszvonalon is kismértékben módosított menetrend lép életbe, a vonalon napszaktól függően 20, 30, illetve 60 perces követési időkkel, illetve minimális mértékű menetidő-korrekcióval.

Az autóbuszos menetrendi kínálat változása a TramTrain szolgáltatással összefüggésben

Szeged és Hódmezővásárhely között a TramTrain szolgáltatás bevezetését követően csökkenő autóbuszos utasforgalom miatt a délelőtti és délutáni időszakokban 4 járatpár megszűnik.

A módosítások részleteiről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 14:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába

Sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

2024. Február 27. 08:27, kedd | Belföld

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben

2024. Február 27. 06:00, kedd | Belföld

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.