Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 15. 18:01, szerda | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/zagarmusic

Új remixeket tett közzé Zagar - VIDEÓ

Új remixeket tett közzé Zagar - VIDEÓ

Új remix EP-t tett közzé a Zagar, a hazai elektronikus zenei színtér szereplője.

A több neves külföldi producer közreműködésével készült anyagon a tavaly megjelent stúdióalbum, a Woods, Spirits & Sorcery nyitó száma, a Lost Tribes öt remixe hallható.

Az eredeti szám a New York-i Brooklyn Gypsies énekesnőjével, Carmen Estevez vendégszereplésével készült. A spanyol előadó granadai barlanglakásában vette fel az énekszólamokat. Zságer Balázs zeneszerző, billentyűs az MTI-nek elmondta, hogy a svéd Marcus Henriksson a Lost Tribeshoz írt remixet élőben rögzítette a stúdiójában. Marcus Henriksson Minilogue és Sonkite elnevezésű projektjeivel több mint két évtizede meghatározó alakja a pszichedelikus elektronikus zenei színtérnek.

Remixelt a Lost Tribesra Deadbeat montreáli dub techno producer, szoftver-szintetizátor fejlesztő, a Doyeq moszkvai deep techno producer duó, Imre Kiss szlovák-magyar producer és hallható ZOL átirata is, ő a hazai dub techno fontos alakja, a nevéhez fűződik a Technodub Seance klubsorozat.

A remix EP egyelőre Zagar Bandcamp oldalán érhető el, ahová nemrég a csapat korai, 2000 és 2020 közötti munkáiból is felkerült egy válogatás. A Zagarban a zenekarvezető Zságer Balázs mellett jelenleg Zságer-Varga Ákos (basszusgitár, elektronika) és Lázár Tibor (dob, dobprogramok, elektronika) szerepel.

Zságer Balázs elmondta, hogy jelenleg szólóban dolgozik új számokon, amelyek Zagar Experience név alatt lesznek hallhatóak a közeljövőben. Emellett Move Gently Records néven elindított egy új kiadót, amelyen fiatal, főleg kelet-európai zenészek anyagait szeretné megjelentetni. A label első művésze a 19 éves Deva (Takács Dorina), akinek 777 című dala márciusban debütált a kiadó gondozásában.

Címkék: remix, Zagar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.