Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 14. 16:28, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Újabb nyitási lépéseket jelentett be Orbán Viktor

Újabb nyitási lépéseket jelentett be Orbán Viktor

Újabb nyitási lépéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a kormányülés után. Nyitnak az óvodák és az iskolák alsótagozaton, 3 és fél millió beoltottnál pedig a vendéglátóhelyek teraszai.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az újraindítás újabb lépéseit jelentette be közösségi oldalán.

A kormányfő kifejtette: véget ért a kormányülés, és örömmel látják, hogy elérték a hárommillió beoltottat. Ezért a kormány nevében köszönetet mondott mindenkinek, "akinek a munkáját dicséri ez a szép eredmény", így orvosoknak, ápolóknak, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltóanyagot tároló raktárosoknak, a teherautókra és buszokra felpakoló rakodómunkásoknak, valamint a sofőröknek, akik eljuttatták a vakcinát a beadási pontokra.

Hangsúlyozta: "jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban".

Közölte: a kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, ha ezt elérik - remélhetőleg a következő hét közepén, szerdán-csütörtökön -, akkor kinyithatnak a teraszok. "Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját" - fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte: hogy a vendáglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik.

Kitért rá: a kormány döntött az iskolák újraindításáról is; csak fokozatosan és óvatosan haladhatnak, ezért türelmet és megértést kért a szülőktől. Úgy döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait - közölte. Hozzátette: a felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás, a diákoknak az iskola a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én nyílik meg.

A miniszterelnök elmondta: a kormány azt is megállapította, hogy mind a nemzetközi térben, mind itthon felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket - vélekedett.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Azt kérte az emberektől, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat.

"Vigyázzunk egymásra, minden élet számít, és ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog" - zárta szavait Orbán Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.