Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 26. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: nébih

Újabb súlyos gondok miatt másodszor is bezártak egy csepeli pékséget - VIDEÓ

Újabb súlyos gondok miatt másodszor is bezártak egy csepeli pékséget - VIDEÓ

Kétszer kellett bezárni egy pékséget, amelynek ellenőrzésekor súlyos hiányosságokat – többek között rágcsálóürüléket, csótányokat – találtak november elején

– közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint jelentős élelmiszerbiztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette egy pékség tevékenységét, valamint csaknem 400 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket vont ki a forgalomból.

A szakemberek az utóellenőrzés során azzal szembesültek, hogy a felfüggesztett pékségben – gyakorlatilag változatlan körülmények közt – egy másik vállalkozás kezdte meg a tevékenységét, így annak működését is megtiltották, az épületre pedig hatósági zár került.

A pékségben találtakról azt közölték, az emeleti feldolgozó részen a padozat, az oldalfal, a mennyezet egyaránt erősen szennyezett volt. Több nyitott ablakról hiányzott a rovarháló, de előfordult, hogy maga az ablak sem volt a helyén.

A higiénikus kézmosás lehetősége – többek között a csaptelep hiánya miatt – nem volt biztosított. Az élelmiszer-előállítás során használt gépek és berendezések, eszközök rendkívül koszosak, szennyezettek voltak.

Félkész tésztaalapanyagokat az egyik – az ellenőrzéskor használaton kívüli – fagyasztóláda tetején is tároltak, ezek így közvetlenül érintkeznek a hűtő elhasználódott, kopott tetejével. A feldolgozótérből nyíló lisztraktár padozata és oldalfala szintén erősen szennyezett volt.

A dolgozók érvényes egészségügyi könyvet nem tudtak bemutatni. Az egység - bár nyilvántartásba vétellel rendelkezett – az általa előállított termékek nyomon követhetőségét nem tudta igazolni – tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során