Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 19. 11:05, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újra lesz kamionstop

Újra lesz kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik 2020. március 12. óta hétvégi korlátozás nélkül közlekedhettek a magyarországi utakon.

Az intézkedés fenntartása a koronavírus-járvány terjedésének lassulásával, a védekezés második szakaszában már nem indokolt. A veszélyhelyzet megszűnése után, elegendő felkészülési időt biztosítva a június 27-i hétvégétől ismét a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni – jelentette be pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tárca közleménye szerint a következő hétvége lesz az utolsó, amikor a veszélyhelyzettel összefüggésben korlátozás nélkül közlekedhetnek a teherautók a hazai utakon. Június utolsó hétvégéjén szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lesz érvényben a kamionstop.

A forgalomkorlátozás időtartama a hatályos szabályozás szerint július-augusztusban meghosszabbodik, a nehéz tehergépkocsiknak már szombaton 15 órától parkolókban kell várakozniuk. A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető, erre az utóbbi években magasabb fokú hőségriasztás miatt volt példa.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „a kamionstop átmeneti feloldása lehetővé tette, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium március végétől május végéig a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők ideiglenes módosításával is megkönnyítette a közúti áruszállítást. E lépések is hozzájárultak ahhoz, hogy a kiskereskedelem a legnehezebb időszakban is képes volt gondoskodni a magyar családok zavartalan ellátásáról”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.