Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Utazzunk olcsón, vásároljunk okosan!

Utazzunk olcsón, vásároljunk okosan!

Hónapokkal előbb megvásárolni a jegyet vagy a last-minute fogásokban reménykedni? Mikor lehet a legkedvezőbb áron repülőjegyhez jutni? Bizonyára sokunknak okoztak már fejtörést ezek a kérdések. Szerencsére ma már rengeteg repülőjegy-foglaló és -összehasonlító oldal létezik, ahol folyamatosan ellenőrizhetjük az aktuális tarifákat, és egy kis kitartással jó vásárt csinálhatunk.

A nyaralások időszaka igaz elmúlt, de egyre népszerűbbek az őszi városnézések, amelyek során az európai fővárosok a legkedveltebb úti célok között szerepelnek. Manapság már akár egy tank benzin áráért vásárolhatunk oda-vissza repülőjegyet a kiszemelt városokba, ha követjük az alábbi tippeket:

Foglaljunk időben: Az utazás előtt minimum nyolc héttel vásároljunk, így jó eséllyel még a többség előtt jó áron tehetünk szert repülőjegyünkre.
Árváltozások követése: Érdemes már jóval korábban tájékozódnunk és felmérnünk, hogy milyen árnál érdemes lecsapni az adott desztináció esetében. Rengeteg repülőjegy-foglaló és -összehasonlító honlap létezik, amiknek a segítségével a vásárlók értesülhetnek az aktuális jegyárakról. Egyik napról a másikra jelentősen emelkedhetnek vagy csökkenhetnek az árak, ilyen esetekre érdemes repülőjegy árfigyelőt beállítani.

Fontos a vásárlás időzítése: A hét közepe felé, inkább az esti órákban érdemes jegyet vásárolni, mert általában akkor vannak a legkedvezőbb jegyárak.
Rugalmasság: Amikor nem konkrét időpontra keresünk jegyet, rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a dátum kiválasztásánál figyelembe vesszük a repülőjegy árakat. A hétvégi utazás általában drágább, mintha hétköznap repülnénk.

Legyünk körültekintőek és ne féljünk variálni: Az összehasonlító oldalak mellett, érdemes a légitársaságok oldalán is megnézni az árakat, mert egy napon belül is eltérő árak lehetnek. Előfordulhat az is, hogy jobban megéri egy irányú jegyeket venni akár eltérő légitársaságoknál.

Kerüljük el a fő utazási napokat: Ünnepek és nyaralási szezon környékén az egekbe szöknek a jegyárak, ilyen esetekben célszerű minél előbb megvásárolni a jegyet.

Kicsi csomag, nagy spórolás: Több mint tízezer forintot is megtakaríthatunk, ha nem adunk fel csomagot, hanem megelégszünk a kézipoggyásszal.

Kérjünk kártérítést, ha késik, törlik, vagy túlfoglalják a járatunkat: Hiába jutottunk olcsón jegyhez, ha nem tudjuk beváltani, vagy a több órás késés okozta bosszúságok elrontják a kedvünket. Egy Európai Uniós rendelet alapján a felsorolt esetekben akár 600 eurós kártérítés illethet bennünket.

További információ ezzel kapcsolatban a www.filght-refund.eu oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során