Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 24. 08:00, péntek | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Vadaknak állított csapdák Battonyán - lopás és állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás

Vadaknak állított csapdák Battonyán - lopás és állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Battonyai Rendőrőrsre 2012. február 22-én érkezett lakossági bejelentés arról, hogy a Battonyán húzódó Száraz-éri élővíz csatorna Hunyadi utca felőli oldalánál lévő fás, bokros területen egy fához rögzített, drótból készített hurokban egy őz vergődik. A bejelentő elmondta, hogy az őzet a hurokból kiszabadította, így a vad el tudott menekülni. Az állat szenvedését látta egy, a bejelentő társaságában lévő gyermek is.

A battonyai rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol felfigyeltek arra, hogy a huroktól egy kitaposott ösvény vezet az egyik közeli lakóház kertjébe. A kertben a rendőrök további, vadak elejtésére kialakított csapdákat találtak. Ezek között volt nagyobb testű állat, például őz, illetve kisebb testű állat, mint a nyúl vagy a fácán befogására alkalmas ketrec is. A megtalált eszközöket a rendőrök lefoglalták, a ház lakóját előállították.

A Mezőkovácsháza Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A ház lakóját a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.



Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után