Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Augusztus 18. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek a salgótarjáni kilátóból kieső fiatal ügyében

Vádat emeltek a salgótarjáni kilátóból kieső fiatal ügyében

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt vádat emeltek két férfi ellen, aki a Karancs-kilátóból tavaly júliusban kieső sérült társának nem nyújtott segítséget

- tájékoztatta a Nógrád megyei főügyészhelyettes kedden az MTI-t. Sziliné Séber Anita közölte: a fiatal férfiak tavaly július 25-én este Somoskőújfalun megbeszélték, hogy kimennek a Karancs-hegyi kilátóhoz. Este tíz óra körül indultak el gyalog a vízmosásos, csúszós, meredek terepen. Éjféltájban érkeztek meg, felmentek a mintegy huszonöt méter magas kilátó tetejére, ahol 15-20 percet tartózkodtak.

A kilátóról lefelé jövet az elöl haladó 20 éves férfi több mint hét méter magasságból kiesett a kilátó mellé, a földes útra. A vádlottak nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget nyilvánvalóan sérült társuknak. Mobiltelefonon sem értesítettek senkit, és gyalog is csak órákkal később indultak el segítségért, amikor társuk már elvesztette eszméletét.

A fiatalember súlyos sérülései miatt másnap hajnalban meghalt.

A főügyészhelyettes hozzátette: a nyomozás nem bizonyította kétséget kizáróan, hogy azonnali segítségnyújtás esetén a férfi élete megmenthető lett volna.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a 27 és 28 éves férfi ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat, és - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;