Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 24. 10:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy babakocsit toló nőt cserbenhagyó gázoló ellen

Vádat emeltek egy babakocsit toló nőt cserbenhagyó gázoló ellen

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan elgázolt egy babakocsit toló nőt, majd elhajtott a helyszínről 2016 októberében Szentendrén - közölte a Pest megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc a közleményben azt írta, a férfi késő délután a Kálvária útnál ki akart kikerülni egy autót, azonban nem vette észre a babakocsit toló nőt, és elütötte. Az ütközéskor a nő a szélvédőnek csapódott, majd 18 méterrel odébb az úttestre zuhant, a babakocsi a két hónapos csecsemővel 17 métert repült, egy füves részen a kerekeire érkezett, majd elborult.

A balesetben az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a csecsemőnek nem esett baja.

A közlemény szerint az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi pedig feltűnő narancssárga-szürke színű volt.

A férfi vérének etil-alkohol koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt - emelte ki a főügyész.

A vádlott a baleset után megállás nélkül elhajtott, később gyalog visszatért a helyszínre, és elvegyült a balesetet figyelő járókelők között, ahol a rendőrök a személyleírások alapján felismerték, és őrizetbe vették - olvasható a közleményben.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.