Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 19. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Városi polgári bál Békéscsabán

Városi polgári bál Békéscsabán

Összefogás az AUT-PONT Alapítvány támogatására

Békéscsaba önkormányzata évek óta szervez jótékonysági bált, amely a báli szezon legelegánsabb és egyben legsikeresebb rendezvénye.Január 28-án, szombaton ismét megrendezzük ezt a jeles társasági eseményt, a Városi Polgári Bált.


A bál fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, díszvendége dr. Deutsch Tamás EP képviselő.
Korábban is mindig nemes célokat szolgált és most, amikor egyre több a segítségre, támogatásra szoruló ember, még fontosabbá vált ezen rendezvény. Báljaink sikeréhez mindig hozzájárult fővédnökeink és támogatóink segítőkészsége, tenni akarása. Az elmúlt évek rendezvényein megvalósult összefogás eredményeként több szervezet, intézmény kapott hathatós segítséget fennmaradásához, további működéséhez. A város a korábbi hagyományokat folytatva az idei bálon összegyűlt bevételből az „AUT-PONT” Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítványnak szeretne segítséget nyújtani.

Ha személyesen nem tudnak részt venni rendezvényünkön, abban az esetben is segíthetnek. Támogatói jegy vásárlása vagy bármilyen tombolatárgy, illetve termék növelheti a bál bevételét, amelyet ezen alkalommal az „AUT-PONT Alapítvány” javára ajánlunk fel.


A bál helyszíne: Békéscsabai Jókai Színház Vígadó
A bál időpontja: 2012. január 28. szombat
Kezdés időpontja: 19 óra

A belépő ára: 13.000,- Ft/ fő


A bállal kapcsolatos további információt a 06/20/397-8570-es telefonszámon kérhetnek Cziczeriné Ráduly Éva marketing referenstől.
A szeretet nem elég!


Az 1999-ben szülői kezdeményezésre létrejött AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány célja életminőség-javító szolgáltatások biztosítása a térségben élő autista személyek és családjuk számára. Az autizmus olyan fejlődési zavar amely az egész életívet befolyásolja. Jellegzetes nehézségek mutatkoznak a szociális viselkedés, kommunikáció, a rugalmas gondolkodást és fantáziát igénylő tevékenységek elsajátításában.


Az autizmussal élő személy nem érti jól a másik ember viselkedését: szándékait, közléseit, érzelmeit. A társas, együttműködést igénylő helyzetek kezelése nehézségekbe ütközhet. Saját érzéseit és vágyait is nehezen, vagy szokatlan szélsőséges módon képes csak kifejezni. Beszéde, ha kialakul, gyakran nem kommunikatív. Nehezen alkalmazkodik új és váratlan helyzetekhez. A látszólag jelentéktelen részletek kötik le a figyelmét. Legjobban az egyértelműen látható információk alapján értelmezi a helyzeteket.


Nemzetközi adatok szerint az autizmus gyermekek körében 0,6-1%-os gyakorisággal fordul elő. Minden megszületett száz gyermek közül egy életét befolyásolja az autizmus. A mindenki számára elérhető átlagos oktatási intézményekből, illetve munkahelyekről az autista személyek kirekesztődnek.
A Dél-Alföldön a békéscsabai AUT- PONT Alapítvány tart kapcsolatot a legtöbb autizmussal élő családdal. 192 autizmussal élő gyermeket nevelő család (mintegy 600 fő) veszi igénybe szolgáltatásainkat a régió 60 településéről. Korszerű autizmus specifikus központot működtetünk, az AUT-KÖZ-PONT Fogyatékosok Nappali Intézményét és a TÁM-PONT Támogató Szolgálatot. Nappali intézményünkben barátságos, biztonságot jelentő közösségben, személyre szabott, speciális terápiákkal segítünk a viselkedésproblémák enyhítésében, kommunikációs és értelmi képességek fejlesztésében.


Az autizmussal élők számukra megfelelő környezetben társadalmilag és gazdaságilag hasznos munkát végezhetnek. A szociális foglalkoztatás keretében kerti, házi, konyhai munkákat, irodai feladatokat és kézműves tevékenységeket sajátíthatnak el. Kertészetünkben örömmel közreműködnek a fűszernövények termesztésében. A támogató szolgálatunk feladata az autizmussal élő személyek önálló életvitelének elősegítése: személyi segítés, információnyújtás, tanácsadás szállítás (intézményünkbe, iskolába) autizmusban képzett kísérőkkel, saját mikrobusszal. A szociális szolgáltatások működtetéséhez igénybe vehető állami támogatásokon túl bevételeink jelentős hányada pályázati forrásokból származik, az elnyert összegeket egy-egy célzott területre, adott időszakra tudjuk felhasználni.

Az alapítvány a segítő szolgáltatások nyújtása mellett azok sikeres működtetése érdekében adományokat gyűjt magánszemélyektől és vállalkozásoktól. A www.autpont.hu honlap kezdőlapján online bankkártyás adományozási módot is választhatnak a támogatók, illetve a 10402609-26052928-00000000 számú bankszámlánkra történő átutalással segíthetnek a terhek viselésében.

Minden magánszemély segítheti az AUT-PONT Alapítványt az SZJA 1%-ának felajánlásával.

Adószám: 18382134-1-04.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: