Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Augusztus 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vastagabb lett az orvosok pénztárcája

Vastagabb lett az orvosok pénztárcája

Rendben megérkeztek a bérfejlesztéshez szükséges összegek a kórházakba – derült ki a Magyar Hírlap körkérdése nyomán. Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója úgy nyilatkozott, megkapták a szükséges pénzeket – ez 271 millió forint náluk –, és a dolgozók a napokban jutnak hozzá a visszamenőleges összegekhez a fizetésükkel együtt.

Bene Ildikót, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója azt mondta a lapnak: ők is megkapták a bérfejlesztésre szánt összeget, és azt ki is fizették augusztus 4-ig. „Nem volt semmilyen fennakadás vagy probléma az üggyel kapcsolatban” – tette hozzá.

Hack Gabriella, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház személyügyi osztályvezetője is azt mondta, hogy „minden a szabályoknak és a szokásoknak megfelelően történik”. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban szintén minden rendben megy. „A bérfizetés napja 6., így akinek jár, az ma megkapja a teljes összeget visszamenőleg, valamint az emelt július havi bért” – közölte Csiba Gábor főigazgató.

Most egy összegben, januárig visszamenőleg csaknem 86 ezer egészségügyi dolgozó kapta, kapja kézhez béremelését. Az ügy előzménye, hogy a rezidensek által tavaly indított akció során több mint kétezer-ötszáz felmondólevelet helyeztek ügyvédi letétbe az egészségügyi dolgozók 2012. január 1-jéig. Ezek akkor aktiválódtak volna, ha „nem történnek érdemi intézkedések az ágazat béreinek rendezésére” – jelentette ki Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Mint akkor mondta, mozgalmuk célja az volt, hogy senkinek ne kelljen elhagynia az országot. A felmondólevelek aktiválását végül március 29-i határidővel elhalasztották. Döntésüket Szócska Miklós egészségügyi államtitkár december 29-i bejelentése és Orbán Viktor miniszterelnök december 30-i rádióinterjúja alapján hozták meg.

Januárban több szakmai szervezet és az egészségügyi államtitkárság tárgyalásba kezdett, amelynek eredményeként március 30-án Papp Magor és a szövetség három tagja – elsőként – megsemmisítette felmondó nyilatkozatát. Az Országgyűlés június 18-án szavazott a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő bérfejlesztéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel