Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 21. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vihar - a felgyülemlő esővíz és kidőlt fák okozták a legtöbb gondot

Vihar - a felgyülemlő esővíz és kidőlt fák okozták a legtöbb gondot

Jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak és a felgyülemlő esővíz, de egy helyen villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat az országon átvonuló vihar miatt

- mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd reggel az MTI-nek.
Hajdu Márton hozzátette: hétfő estétől kedd hajnalig országszerte elszórtan érkeztek a hívások. Mostanáig harmincöt helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb esetben kidőlt fa, leszakadt faág miatt.

Számos helyen okozott gondot a hirtelen lezúduló eső miatt felgyülemlő víz pincékben és házakban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyen a jégeső rongált meg háztetőket. Egy Hajdú-Bihar megyei településen, Szentpéterszegen villám csapott egy ház kéményébe, egy embert kórházba vittek a mentők - tette hozzá az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint öt keleti megyében - Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg - továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is készülni kell olyan heves zivatarokra, amelyet viharos szél kísér, és nagy méretű jég is eshet. Emellett rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: délelőttig a zivatarokat felhőszakadás (akár 30-50 milliméternyi eső) kísérheti, heves zivatarok környezetében helyenként 90 kilométer/óra feletti széllökés és jégeső (kétcentisnél nagyobb jégdarabok hullhatnak) is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint délután csökken a csapadék esélye és egyre hosszabb időre süt ki a nap. Az ország középső és nyugati részén csak elvétve fordulhat elő záporeső. A legmagasabb hőmérséklet 24-30 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 16-24 fok közé hűl le a levegő.

Címkék: eső, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk