Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 29. 11:27, hétfő | Helyi
Forrás: csabaimerleg.hu

Viharos szél, hófúvás

Viharos szél, hófúvás

Nyolc megyére hétfőre is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Békés megyére a viharos szél és a hófúvás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap este eljuttatott veszélyjelzésében kiemeli: Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére hétfőre is másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hófúvás miatt. Ezeken a területeken továbbra is készülni kell arra, hogy a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.
Békés, Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére ugyancsak a hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Emellett tizenkét megyére - Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala – a viharos szél miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.
A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfő napközben valamelyest mérséklődik a szél.
Az előrejelzés szerint hétfőn néhány órára országszerte kisüt a nap, de több helyen futó hózáporok lehetnek, helyenként heves havazás is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 fok körül valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.