Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. December 20. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

VILÁGBAJNOK A GYULAI PLUMBÁS ÁDÁM

VILÁGBAJNOK A GYULAI PLUMBÁS ÁDÁM

Az esztétikus, izmos test igen sok fiatal álma. Vannak, akik maradnak az álmoknál, és vannak, akik tesznek érte. Egy gyulai fiú, Plumbás Ádám a tetteket választotta, mindössze 17 évesen.

A dobogón. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Ekkor kezdett lejárni edzésekre, s mind emellé életmódot is változtatott, kerülni kezdte a bulizós éjszakákat, az alkoholról nem is beszélve, egyre többször választotta sütemény helyett a zöldséget és a barna rizst. Ezek voltak a „bemelegítés” évei, ám igazán komolyan két éve merült el a testépítés tudományában és művelésében. Az edzései szaporodtak, a diétája kőkemény lett. 2010 őszére elért egy olyan szintet, amivel már bátran indulhatott versenyeken. Ehhez három dolog kellett, akarat, akarat és újra akarat.

Hazánkban a Body Sport Kupa és a Superbody a két testépítő presztízsverseny. Első megmérettetésén, a Body Sport Kupán junior kategóriában 10. helyezést ér el, majd ezt követően, egy hét múlva megszerezte a Superbody 2010 versenyen a „teenager összetett” bajnoki címet, s az „athletic-teenager” abszolút 4. helyezést. A kezdet biztató volt, s egyben ösztönző a továbbiakhoz. Rövid pihenő után már a 2011-es őszi versenyszezonra kezdett készülni. S hogy mennyire nem működik ez a sportág megfelelő táplálkozás nélkül, mutatja, hogy az októberi versenyekre júliusban kezdte a diétáját.

A fanatikus, kemény akaraterő és kitartás meghozta az eredményt, Ádám végignyerte az októberi versenyeket: Herkules Trófea, Nagyvárad – Open, 85 kg-os kategória: 1. helyezett (nemzetközi verseny, felnőtt mezőny), BodySport Kupa 2011, Békéscsaba: Junior 1. helyezett (ezzel az eredménnyel két világbajnoki kvalifikációt szerzett), Superbody 2011, Budapest, open 1 kategória: 1. helyezett (második legrangosabb kategória), Superbody 2011, Budapest, open-újonc kategória: 4. helyezett, november 13. WABBA, Német Nemzetközi Kupa – junior 1. helyezett, december 2-4. WABBA Universe, Németország (Alzey) – super junior 1. helyezett. A világbajnoki cím megszerzésével Ádámnak véget ért a 2011-es versenyszezon, most a pihenés időszaka következik, de nem testépítés nélkül.


Plumbás Ádám. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Címkék: Sport, testépítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt