Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 08. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Visszatérő klasszisok a vívóbajnokságon

Visszatérő klasszisok a vívóbajnokságon

A Magyar Vívó Szövetség vasárnap és hétfőn rendezi meg a párbajtőrözők, jövő hétvégén pedig a tőrözők országos bajnokságát, és utóbbihoz kapcsolják a kardozók csapatversenyét is.

Az ob-re visszatér a pekingi olimpián női párbajtőr egyéniben bronzérmes Mincza-Nébald Ildikó, valamint a korábbi kétszeres csapatvilágbajnok Várkonyi Marina is.

Meglehetősen formabontó a vívók 2011. évi országos bajnokságának lebonyolítása: már szeptember 24-én megkezdődött, és a harmadik résszel december 18-án zárul. Évek óta megszokott, hogy az ob-t december közepén bonyolítják le, ám a kardozók egyéniben már szeptemberben megejtették a maguk bajnoki tusakodását. Ennek az volt az oka, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó cataniai vb előtt a fegyvernem szövetségi kapitánya, Kovács Tamás úgy látta jónak, ha a válogatottak részére beiktatnak még egy megméretést a felkészülésbe. A férfiaknál Szilágyi Áron, a nőknél Benkó Réka bizonyult legjobbnak a fővárosi Láng Sportcsarnokban.

Az ob második és harmadik „szakaszát” már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg. A nevezési határidő csütörtökön zárul, de az már biztosra vehető, hogy a férfi és a női párbajtőrözők egyéni számában gyűlik össze a legnépesebb mezőny. A párbajtőr- és a tőrcsapatok nevezését az egyéni napján kell leadni, így ez csak később lesz végleges. Ám az már eldőlt, hogy az MTK két női párbajtőrcsapattal is indul, és két visszavonult klasszist is csatasorba állít. Mincza-Nébald Ildikó a 2008-as pekingi olimpián a magyar vívósport egyetlen érmét szerezte – bronzot -, emellett kétszeres világ-, négyszeres Európa-bajnok, Várkonyi Marina pedig kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok.

A címvédők, egyéni, női tőr: Varga Gabriella (BHSE), férfi tőr: Bíró Péter (MTK), női párbajtőr: Szász Emese (Vasas), férfi párbajtőr: Boczkó Gábor (BHSE). Csapat, női párbajtőr: Vasas (Szász Emese, Antal Edina, Posovszky Tímea, Rudolf Szonja), férfi párbajtőr: BHSE (Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Kulcsár Krisztián), női tőr: BHSE (Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin), férfi tőr: MTK (Gátai Róbert, Mazza Lorenzo, Széki Bence, Szerémi András), női kard: BSE (Garam Nóra, Gárdos Judit, Márton Anna, Nagy Orsolya), férfi kard: Vasas (Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Szatmári András).

December 11-én, vasárnap 9 órakor kezdődik a férfi párbajtőr egyéni versenye, a női párbajtőrözők 13 órakor lépnek pástra. A döntőkre 17 és 18 órakor kerül sor.

December 12-én, hétfőn 8 órakor a férfi párbajtőrözők csapatversenyével indul a program, a nők 10 órakor kezdenek. Az első helyért 15 és 16 órakor vívnak.

December 17-én, szombaton a férfi és a női tőr egyéni kerül megrendezésre, kezdés 9, illetve 13 órakor, döntők 16 és 17 órakor.

December 18-án, vasárnap női kardban és férfi tőrben a csapatverseny 9 órakor kezdődik, az első helyért 12 és 13 órakor vívnak. Férfi kardban és női tőrben 12 órakor indul a csapatverseny, a döntőkre 15 és 16 órakor kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.