Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 23. 12:56, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi engedélyét a BKK

Visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi engedélyét a BKK

A pénzügyi feltételek hiánya miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszavonta a Tele 5 Taxi és a Max Taxi előzetes igazolását, amely a működésükhöz szükséges.

A BKK hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2013-as mérlegadatok alapján a két fuvarszervező társaság - a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. (Max Taxi) - nem felelt meg a rendeletben előírt pénzügyi feltételeknek, ezért a BKK június 19-ével visszavonta az előzetes igazolást.
A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot. A taxiszolgáltatást közvetítő és a fuvarszervező cégek működési feltételeinek előzetes vizsgálata a BKK feladata, amely kiterjed a szolgáltató pénzügyi megfelelőségének vizsgálatára is - olvasható a közleményben.
A BKK emellett visszavonta az előzetes igazolást azoktól a taxiktól is, amelyek a két fuvarszervező szerződéses partnerei voltak. Ezeknek a járműveknek a pótszemléjét térítésmentesen elvégzik, ha más fuvarszervezővel kötnek szerződést, és az új fuvarszervező védjegyoltalom alatt álló logóját, szabadjelzőjét felszereli.
Budapest új taxirendelete tavaly szeptemberben lépett életbe, ennek értelmében az addigi maximált árak helyett fix árakkal fuvaroznak a taxik Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.