Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Szeptember 07. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Farkas Zoltán Hírportál

Vizsgavacsora készült a szociális centrum megújult konyhájában

Vizsgavacsora készült a szociális centrum megújult konyhájában

A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum tizenkét dolgozója vett részt az elmúlt nyolc hónapban szakács-cukrász technológiai továbbképzésen.

Olimpiai bajnok mesterszakácsok és világbajnoki ezüstérmes mestercukrász oktatta őket.

A szakácsok szeptember 2-án sikeres vizsgavacsorát tettek Szarvason, vadrizzsel tálalt konfitált kacsamell is az asztalra került.
Élesben bizonyíthatta, mit tanult ebben az évben, az a tizenkét szakács, aki a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény nyolc hónapos szakács-cukrász technológiai képzésén vett részt. Szeptember 2-ai vizsgavacsorájukra Ambrus György, Tímár Attila olimpiai bajnok mesterszakácsok és Doktor Zoltán világbajnoki ezüstérmes mestercukrász készítette fel a szakmai továbbképzés résztvevőit, akik a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum szarvasi és mezőkovácsházi konyháinak dolgozói.
 

Desszerttrilógia egy tányéron

A szarvasi székhelyen tartott gálavacsora hét fogásból állt. Így levesként például Körös-menti húsgombóclevest tálaltak, főételként sajtos csirkemellrolád, konfitált kacsamell érkezett vadrizzsel, blansírozott kiskertek zöldségeivel, kacsajussal, míg a desszertek között szerepelt a vargabéles batyu vanília habmártással. A jól sikerült vacsora után mind a tizenkét hallgató átvehette oklevelét.
 

Tizenketten vették át oklevelüket

A vizsga helyszínéül szolgáló szarvasi, valamint a mezőkovácsházi konyha a közelmúltban összesen közel 200 millió forintból újult meg, aminek köszönhetően már nemcsak egy intézménynek készítik az ételeket, hanem térségi szintű élelmezést látnak el.
 

A szarvasi és a mezőkovácsházi konyha közel 200 millió forintból újult meg

Az épületfelújítás mellett a régi, elavult konyhai berendezések helyett új, európai színvonalú, energiatakarékos konyhai gépeket, berendezéseket szereztek be, amiket szeptember 2-án Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testületének elnöke is megtekintett. A szakács-cukrász technológiai képzés frissen vizsgázott résztvevői pedig bizonyították, hogy kiválóan boldogulnak az új technikai környezetben.


Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.


Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Címkék: Cukrász, szakács, vizsga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt