Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 22. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Víztározókat építene a miniszterelnök

Víztározókat építene a miniszterelnök

Minél több víztározót és minél kevesebb gátat szeretnénk építeni - mondta Orbán Viktor a 24 Óra pénteki számában megjelent interjúban a kormány dunai árvízvédelmi terveiről.

A miniszterelnök sikertörténetnek nevezte Tatabánya ipartelepítési eredményeit és reményét fejezte ki, hogy Esztergomban sikerül nyugvópontra juttatniuk a vitákat a választóknak.

A Komáromot és Almásfüzitőt védő gát alapkövének letétele után készült beszélgetésben a kormányfő azt mondta, Magyarországon a gátakkal szemben mindig is erős érzelmi kitörések voltak és ez szerinte így is marad a következő évszázadokban, ezért hiszi, hogy egy iparszerű gátépítési program sosem lesz napirenden ebben az országban.

A víztározók építése a jó megoldás, a fölösleges víz elvezetésére és tárolására, amely egyben a mezőgazdaságnak is jó - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: azonban ahol az évszázad árvize a legnagyobb károkat okozta, ott erősíteni kell a gátakat is. Ez történik most Komáromnál, ahol 14,3 kilométeres szakaszon erősítik a gátrendszert. Összesen 9 helyen lesz szükség hasonló védmű építésére - közölte.

A miniszterelnök azt mondta, a komáromi új Duna-híd 2017-re felépül, erről állapodott meg a szlovák miniszterelnökkel. Hozzáfűzte, 'később a Duna másik szakaszán is tervezünk hídépítést, de most a komáromira koncentrálunk'. Esztergom helyzetéről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: 'valami van ott a levegőben', a nyugalom mindig átmeneti volt ebben a városban. Szavai szerint 'a várossal nincs baj, a helyi politikával már annál inkább'. A miniszterelnök rámutatott, a demokráciában a politikusok bírálata helyénvaló, viszont a választópolgárok döntenek arról, hogy kik irányítsanak.

'Esztergomban az ott élő embereknek nem sikerül egyértelmű helyzetet kialakítani' - értékelte, jelezve: választás előtt állunk, bízik abban, hogy most majd sikerül nyugvópontra juttatni az esztergomiaknak a vitákat. 'Ha Esztergomra büszkék lehetünk a múltja miatt, akkor Tatabányára a jelene miatt lehetünk azok' - mondta a megyeszékhelyről Orbán Viktor, sikertörténetnek nevezve, hogy egy szocialista iparlogika mentén felépített várost sikerült úgy átalakítani, hogy a modern nyugat-európai városokkal is versenyképes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk