Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Augusztus 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Washington bekeményít, fővárosi vízművek és színházi évadnyitó a Lapszemlében

Washington bekeményít, fővárosi vízművek és színházi évadnyitó a Lapszemlében

Újabb szankciókkal sújtja Szíriát és a Hezbollah síita szervezetet Amerika - írja a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet arról cikkez, hogy a héten lezárult a Fővárosi Vízművek visszavásárlása, a közszolgáltató ismét százszázalékosan önkormányzati cég. Az Emberi Erőforrások Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága 2012. augusztus 21-én kedden 15.00 órakor tartja az Országos Színházi Évadnyitót a Pécsi Nemzeti Színházban - írja a Népszava.

Az USA újabb szankciókat jelentett be a Hezbollah libanoni síita militáns szervezet ellen, amiért kiképzéssel, tanácsadással és logisztikai támogatással segíti a szíriai kormányt, azaz nagyjából ugyanazt teszi, mint más országok a felkelőkkel - írja a Magyar Hírlap. A büntetőintézkedések nyomán befagyasztják a Hezbollah amerikai joghatóság alá tartozó kintlévőségeit, s megtiltják állampolgáraiknak, hogy üzleti kapcsolatot tartsanak fenn a szervezettel. Szíriát nemcsak indirekten, hanem egyenesen is büntetik: szankciókat vezet be az amerikai külügy a szíriai Sytrol állami olajvállalattal szemben, amiért olajat szállít Iránnak.

***

A Magyar Nemzet arról cikkez, hogy a héten lezárult a Fővárosi Vízművek visszavásárlása, a közszolgáltató ismét százszázalékosan önkormányzati cég. A Fővárosi Vízművek Zrt. korábbi francia és német befektetőivel elszámoltunk, s az augusztus 8-i határidő előtt visszakapta a város az 1997-ben értékesített részvényeket – mondta a Magyar Nemzetnek Haranghy Csaba régi-új vezérigazgató, akit nyáron Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester nevezett ki. Az eredeti privatizációs ígéreteket és vállalásokat az elmúlt 15 év alatt alig teljesítették, a vízvezeték-hálózat jelentős felújításra szorul. Ezt jelezte a július elsejei hatalmas csőtörés a Szent Gellért térnél. Azonnal elrendeltem, hogy készüljön új kockázati térkép a 2008 óta nem frissített változat helyett – mondta Haranghy Csaba, aki szerint gazdasági törvényszerűség volt a visszavétel.

***

Az Emberi Erőforrások Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága 2012. augusztus 21-én kedden 15.00 órakor tartja az Országos Színházi Évadnyitót a Pécsi Nemzeti Színházban. Az évadot L. Simon László kultúráért felelős államtitkár nyitja meg - értesült a Népszava. Az eseményre meghívást kapott Magyarország összes színigazgatója, a legfontosabb előadó-művészeti szervezetek és a felsőfokú előadó-művészképző intézmények vezetői, de képviselteti magát a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága, hivatalosak továbbá a határontúli magyar színházak vezetői is. Köszöntőt mond Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Házigazda Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója. 'Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a hagyományteremtő szándékkal először megrendezésre kerülő országos jelentőségű esemény házigazdája első alkalommal - a nyár folyamán nemzeti előadó-művészeti szervezet címet elnyert - Pécsi Nemzeti Színház társulata lehet' - közölték a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.