Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 04. 08:22, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Wes Anderson-filmmel nyit a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Wes Anderson-filmmel nyit a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Wes Anderson Ezüst Medve-díjas Kutyák szigete című filmjével nyit a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet április 4. és 13. között hét helyszínen rendeznek meg Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint idén a fesztiválon előreláthatólag 45 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, valamint kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait. A fesztiválon lesz először látható Magyarországon Bogdán Árpád a 2018-as Berlinale Panorama programjában bemutatott filmje, a Genezis.

A fesztivál idei vendége Izland lesz, de szerepelnek a programban iráni, indonéz, lengyel, szerb, kazah és brazil alkotások is. Látható lesz a Hullák a napon című belga thriller és az észt Andrus Kivirähk Ördöngös idők című regényének filmfeldolgozása is.

Premier előtt vetítik többek között a Veszett vidék című ausztrál drámát és A bosszú című francia női thrillert, valamint más alkotások mellett Magyarországon csak a Titanicon lesz látható az A Ghost Story Casey Affleckkel a főszerepben, és Chloé Zhao a világ számos filmfesztiválján díjazott The Rider című alkotása.

A Titanic végleges programja március közepétől lesz elérhető a www.titanicfilmfest.hu oldalon, a vetítések és a kísérő programok helyszínei az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, az Ódry Színpad, a Kino, a Francia Intézet, az Art+ mozi és a Magvető Café lesz - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére