Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 21. 20:34, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Zsigó: a bajai időközi választás tétje, hogy "a bukott baloldal visszatér-e"

Zsigó: a bajai időközi választás tétje, hogy

Zsigó Róbert, Baja polgármestere szerint a városban vasárnap tartandó időközi önkormányzati választás tétje az, hogy "a bukott baloldal visszatér-e".

A polgármester, a Fidesz szóvivője szombati, bajai sajtótájékoztatóján Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM szövetség vezetőjének arra a kijelentésére reagálva, hogy Orbán Viktor "nem mert" elmenni Bajára, úgy fogalmazott: a Fidesznek elég segítség az, hogy itt van Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, mert ezzel világossá tették, hogy mi a választás tétje.
"Ezt tudniuk kell a bajaiaknak és tudniuk kell, hogy Baját meg kell védenünk" - tette hozzá.
Zsigó Róbert azt mondta: mióta a "bukott baloldal" politikusai betették a lábukat Bajára, folyamatosan békétlenséget és feszültséget teremtenek. "Egyrészt össze-vissza hazudoznak, másrészt világosan látszik, hogy kézi vezérléssel az ide importált gyűlöletkampányt irányítják" - fűzte hozzá.
A polgármester szólt arról, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc után szombaton a "bukott baloldal" harmadik vezetője, Bajnai Gordon érkezett Bajára, aki "megkopasztotta a Hajdú-Bét által megkárosított sok száz családot".
"A Hajdú-Bét-ügyhöz hasonlóan csődbe vitt bajai agrárcég károsultjait is megkopasztotta, szintén ugyanazzal a módszerrel" - vádolta Zsigó Róbert Bajnai Gordont, aki egykor a városban élt.
A polgármester reagált a Bajnai Gordon szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra, ott az Együtt-PM szövetség vezetője az októberben elindított, csaknem 4 milliárd forintos kórházfejlesztéssel kapcsolatban azt állította, hogy a beruházás a 2012-es határidő helyett 2014-ben készül el, "mert az új városvezetés képtelen volt elindítani ezt a programot két évig".
Zsigó Róbert azt mondta, Bajnai Gordonnak abban valóban igaza van, hogy akkor született döntés a bajai kórház fejlesztéséről, amikor ő volt a miniszterelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy a támogatás kevés volt, ezért 2012-ben az Orbán-kormány adott további 600 millió forint támogatást, amelynek révén a közbeszerzési eljárást ki lehetett írni.
A polgármester arra kérte a baloldali politikusokat, "ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak a városnak".
Úgy fogalmazott: "a bajaiaknak elegük van a Gyurcsány-Bajnai-kormány bukott politikusaiból, akik megkopasztották az embereket, a magyar családokat, akik együtt tették tönkre, együtt lopták szét Magyarországot".
"Nem fogjuk engedni, hogy Baja városa visszasüllyedjen a múltba" - tette hozzá.
Vasárnap időközi képviselő-választást tartanak Baján, a 3-as számú önkormányzati választókerületben, ezt azért kellett kiírni, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde - aki a helyi Fidesz-frakció vezetője volt - 2013 májusában elhunyt.
A választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, az MSZP, az Együtt-A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során