Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2012. Szeptember 25. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

A jegyzőnő is ott lesz a premieren

A jegyzőnő is ott lesz a premieren

A Jókai Színház menedzsmentjének szándékai szerint a premiert a jövőben valódi társadalmi eseménnyé teszik.

A jelek szerint támogatja az ötletet a városvezetés is, hiszen Vantara Gyula polgármester után, hétfőn délelőtt dr. Szvercsák Szilvia, Békéscsaba jegyzője is megváltotta bérletét a díszbemutatókra.

Dr. Szvercsák Szilvia, városunk jegyzője (jobbról) megváltotta idei premier bérletét (Fotó: Such Tamás)

A Jókai Színház az elmúlt évek során, s a jövőben is olyan találkozási pont kíván lenni, ahol városunk, a megye, valamint a szakmai élet prominens személyei érintkezhetnek, egy-egy tartalmas este után gondolatokat cserélhetnek, megismerkedhetnek egymással. Az idei évad új kezdeményezése a díszbemutató a „Legyen a premier társadalmi esemény” gondolat jegyében született meg. A teátrum így kíván lehetőséget nyújtani a társadalmi, gazdasági élet szereplőinek a találkozásra, melynek az előadásokat követően egy állófogadás ad majd teret. Ezeken a rendezvényeken a színház művészei, a darabok szereplői is részt vesznek.
Békéscsaba polgármestere Vantara Gyula már birtokosa egy premier bérletnek, s hétfőn délelőtt követte őt a sorban dr. Szvercsák Szilvia is. Városunk jegyzője a szervezőirodában váltotta meg bérletét, s érdeklődésünkre elmondta:
- Szeretem a színházat, de elfoglaltságaim miatt eddig kevesebbet jártam, mint szerettem volna, nem tudtam minden darabot megnézni. Mint ismert, az intézmény a megyétől a város fenntartásába került, így még fontosabb, hogy magunk is támogassuk az itt zajló, magas szakmai színvonalú munkát. Ezért is döntöttem úgy, hogy premier bérletet váltok, s remélem, ezt mások is megteszik majd – hallhattuk a jegyzőnőtől. Mint megtudtuk, dr. Szvercsák Szilvia fontosnak tartja a fiatalok színházba szoktatását is, s örömmel újságolta, hogy fia (akivel együtt nézik az előadásokat) már nem kötelező programként tekint a bemutatókra, hanem valóban érdeklődik a színház iránt.
A Jókai Színház idei bérleteiről itt kapnak további információkat.

Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 09:23, péntek | Sport

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

Technikai gondoktól sem mentes verseny tudhatnak maguk mögött a Bátyi tesók.

2021. Május 14. 08:58, péntek | Belföld

Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között

2021. Május 14. 08:36, péntek | Belföld

Gyakoribbak az enyhe mellékhatások, ha egy embert két eltérő vakcinával oltanak

Nagyobb valószínűséggel számolnak be enyhe és mérsékelt mellékhatásokról azok a felnőttek, akiknél felváltva alkalmazták az új típusú koronavírus elleni AstraZeneca- és Pfizer/BioNTech-vakcinát

2021. Május 14. 08:21, péntek | Sport

Rally: Reméljük, megtörik az átok Egerben!

Három nap, egy salakpályás prológ, 14 gyorsasági szakasz és összesen 170 versenykilométer vár a Kronome - Pásztor ralipárosra.