Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2012. Szeptember 27. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Békszisek gyakorlata Svájcban és Németországban

Békszisek gyakorlata Svájcban és Németországban

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium kilenc tanulója sikeres egy hónapos nyári gyakorlatot teljesített külföldön.

Gajdács Zoltán, Kiszely András, Molnár Bence, Trájer László és Trájer Péter gépgyártástechnológiai technikus tanulók Németországban, Szabó Nikolett cukrász, Kertész Dávid szakács, Sajó Szabolcs autószerelő, Knyihár Árpád központifűtés és gázhálózat-rendszerszerelő tanulók Svájcban gyűjtöttek szakmai tapasztalatot.


A Németországban járt csapat


A fogadó munkahelyek elégedettek voltak a tanulók felkészültségével, aktivitásával, így nyitottak a jövőbeni együttműködésre is. Pataki Ferenc műszaki igazgatóhelyettes, a német csoport koordinátora, valamint Hrabovszki Adél tanárnő, a svájci csoport koordinátora is eredményesnek értékelte a gyakorlatot, kiemelve, hogy a tanulók a szakmai mellett idegen nyelvi, interkulturális téren is sokat fejlődtek, problémamegoldásuk, önállóságuk erősödött.
A gyakorlatok megvalósítását európai uniós pályázatok biztosították a Tempus Közalapítvány kezelésében lévő Egész életen át tartó tanulás Leonardo da Vinci alprogramjában. A BéKSZI az új tanévben további külföldi szakmai gyakorlatok lebonyolítását tervezi, többek között Finnországba, Spanyolországba, Szlovákiába és Málta szigetére.


Ők Svájcban voltak gyakorlaton

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:58, péntek | Belföld

Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között

2021. Május 14. 08:36, péntek | Belföld

Gyakoribbak az enyhe mellékhatások, ha egy embert két eltérő vakcinával oltanak

Nagyobb valószínűséggel számolnak be enyhe és mérsékelt mellékhatásokról azok a felnőttek, akiknél felváltva alkalmazták az új típusú koronavírus elleni AstraZeneca- és Pfizer/BioNTech-vakcinát

2021. Május 14. 08:21, péntek | Sport

Rally: Reméljük, megtörik az átok Egerben!

Három nap, egy salakpályás prológ, 14 gyorsasági szakasz és összesen 170 versenykilométer vár a Kronome - Pásztor ralipárosra.

2021. Május 14. 08:00, péntek | Bulvár

Elnevezték a fővárosi állatkert kiselefántját

Samunak nevezik el a budapesti állatkert kiselefántját - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.