Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 04. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Divatbemutató afrikai viseletekből a Munkácsyban

Divatbemutató afrikai viseletekből a Munkácsyban

A Munkácsy Mihály Múzeumban a napokban a „Gyöngytyúktól a strandkendőig\" című időszaki kiállítás újabb kísérőprogramjára került sor...

A Munkácsy Mihály Múzeumban a napokban a „Gyöngytyúktól a strandkendőig" című időszaki kiállítás újabb kísérőprogramjára került sor, amelynek keretében a látogatók egy különleges divatbemutató mellett interaktív ruhapróbálgatáson és tárlatvezetésen is részt vehettek.

A rendezvényen, amelyhez a zenei aláfestést a Dobszerda Kör biztosította, dr. Tomory Ibolya kulturális antropológus, a kiállítás kurátora ismertette a modellek által bemutatott Kelet-Afrikai viseletek (kanga, kitenge és kikoy) jellemzőit.


Dr. Tomory Ibolya, a kiállítás szakmai rendezője és Ando György megyei múzeumigazgató-helyettes

Tájékoztatójából a jelenlevők megtudhatták, hogy ezek a ruhaanyagok napjainkig folyamatosan divatban vannak, miközben elegyítik a tradíciókat és a mai kor divatját. Mindegyikük megtalálható a legtöbb háztartásban, a különböző családtagok ruhatárában. A felvonultatott öltözetek részben nem is ruhadarabként használatosak, hanem természetes kiegészítői a háztartásnak, a hétköznapoknak. Hasznosításuknak legalább száz és még egyféle módját találták ki az idők folyamán, emiatt rendkívül praktikus viseletek.

Ízelítő a divatbemutatóból:

A résztvevők ezen a délutánon Ando György megyei múzeumigazgató-helyettes bejelentéséből azt is megtudhatták, hogy a nagy sikerre való tekintettel a „Gyöngytyúktól a strandkendőig" - Viseletek, textilek, kiegészítők című kiállítást október 23-ig meghosszabbítja a megyei múzeum, amelyre minden érdeklődőt továbbra is szeretettel várnak.

Forrás és feltöltő: Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága, Nagy Éva közművelődési munkatárs

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Címkék: divatbemutató

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 17. 18:09, hétfő | Belföld

Idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is

Idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is, június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten.

2021. Május 17. 17:08, hétfő | Belföld

Meghosszabbították az oltási időpontfoglalás határidejét

Szerda estig meghosszabbították az oltási időpontfoglalás eredetileg kedden lejáró határidejét azért, hogy minél többen megkaphassák a védőoltást

2021. Május 17. 16:07, hétfő | Belföld

Folytatódik a szúnyoggyérítés országszerte

Folytatódik a biológiai szúnyoggyérítés országszerte - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2021. Május 17. 15:09, hétfő | Sport

Újabb dobogó Vogel Adriéknak a Peugeot kupában

Harmadik helyen zárta az Ózd-Eger Rally-t a Hungarian Peugeot 208 Cupban Vogel Adrienn és navigátora Notheisz Ivett.