Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2010. Január 08. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Csaba rádió

Egyelőre apadnak a Körösök

Egyelőre apadnak a Körösök

A Körösök a magyarországi szakaszon szinte mindenhol apadnak, ám az erdélyi vízgyűjtőkön lehullott újabb, jelentős mennyiségű csapadék miatt ismét áradásra lehet számítani - közölte csütörtökön a Körös-vidéki Környezetvédelm

A tájékoztatás szerint a Fehér-Körös vízállása Gyulánál csütörtökön 10 órára visszalépett az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintre, ám a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt ismét elérheti a másodfokú készültségnek megfelelő értéket.


A Fekete-Körös Romániában ismét árad, jelenleg Magyarországon elsőfokú a készültség, a vízállás pénteken ismét elérheti a harmadfokú szintet. Egyelőre tovább apad a Kettős-Körös is, csütörtökön reggel Békésnél 725 centimétert mértek, másodfokú készültségi szint mellett. A Hármas-Körös vízállása Gyománál szerda este tetőzött, a folyó Szarvasnál még árad, másodfokú védekezésnél. Tetőzött a vízszint a Sebes-Körös és a Berettyó alsó szakaszain is, ám a vízutánpótlás miatt a mostani másodfokról harmadfokra fogják emelni később a készültségi szintet.


Az igazgatóság működési területén a tíz belvízvédelmi szakaszból már nyolcban rendeltek el másodfokú belvízvédelmi készültséget, estére a további két szakaszon is védekezni fognak. A belvízzel elöntött területek nagysága némileg növekedett, és meghaladja a 15 ezer 200 hektárt. A reggeli órákban működő 18 szivattyútelep mellett estére további két helyen rendelik el a vízátemelést. A térségben az önkormányzatok közül már 12 település folytat belvízvédelmi tevékenységet. Első fokon védekezik például Vésztő, Okány és Szeghalom, másodfokon Mezőberény, Ecsegfalva és Gyula. A legmagasabb készültséget egyelőre csak Dobozon rendelték el.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 19:12, péntek | Belföld

A magyarok jó kapcsolatot ápolnak az apjukkal

A magyarok jó kapcsolatot ápolnak édesapjukkal: mintegy kétharmaduk minden nap beszél vele, 72 százalékuk megosztja az örömét, minden második ember pedig a bánatát is az édesapjával

2021. Június 18. 18:47, péntek | Sport

Új pálya, új győzelmek

Gender Racing Team – TopJet FX2000 - Vallelunga

2021. Június 18. 18:12, péntek | Kék hírek

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vettek egy rendőri vezetőt

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vett a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőri gazdasági vezetőt - tájékoztatta a szervezet vezetője pénteken az MTI-t.

2021. Június 18. 17:11, péntek | Életmód

A Föld páratlan mennyiségű hőt nyel el

Páratlan mennyiségű hőt nyel el a Föld, energiaegyen-súlytalansága nagyjából megkétszereződött 2005 és 2019 között