Városlista
2021. június 18, péntek - Levente

Hírek

2010. Január 07. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csaba rádió

Elkészült a Mezőtúr és Gyomaendrőd közötti sín felújítása

Elkészült a Mezőtúr és Gyomaendrőd közötti sín felújítása

Elkészült a Budapest-Lőkösháza vasútvonal felújításának Mezőtúr és Gyomaendrőd közötti szakasza - írta a Békés Megyei Hírlap hétfőn.

A két várost összekötő, húsz kilométeres távon átépítették a vágányokat, a villamos felső vezeték-hálózatot, a biztosító berendezéseket, megújult a Berettyó és a Hármas-Körös felett átívelő vasúti híd. A 2008 tavaszán megkezdett beruházás 83 millió euróba került. Az összeg 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát pedig a magyar állam biztosította.

Az állomásépületeket azonban csak részben korszerűsítették, még lifttel felszerelt aluljárókat is kiépítettek, ám maguknak az ingatlanoknak a felújítása az állami vasúttársaság feladata lenne.

A folytatással kapcsolatban Fazakas Orsolya, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: a jelenlegi tervek szerint a Gyomaendrőd-Murony szakasz felújítása legkorábban 2010 tavaszán kezdődhet meg.

Ehhez feltétlenül szükséges, hogy az Európai Unió által biztosítandó forrás 2010 nyarára rendelkezésre álljon, és a tervezett építési munkák megvalósítását célzó közbeszerzési eljárás végeredményeként a nyertes ajánlattevővel a szerződés 2010 végéig megköthető legyen - olvasható a kommunikációs vezető nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap hétfői számában.

(MTI - Csaba Rádió)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 19:12, péntek | Belföld

A magyarok jó kapcsolatot ápolnak az apjukkal

A magyarok jó kapcsolatot ápolnak édesapjukkal: mintegy kétharmaduk minden nap beszél vele, 72 százalékuk megosztja az örömét, minden második ember pedig a bánatát is az édesapjával

2021. Június 18. 18:47, péntek | Sport

Új pálya, új győzelmek

Gender Racing Team – TopJet FX2000 - Vallelunga

2021. Június 18. 18:12, péntek | Kék hírek

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vettek egy rendőri vezetőt

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vett a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőri gazdasági vezetőt - tájékoztatta a szervezet vezetője pénteken az MTI-t.

2021. Június 18. 17:11, péntek | Életmód

A Föld páratlan mennyiségű hőt nyel el

Páratlan mennyiségű hőt nyel el a Föld, energiaegyen-súlytalansága nagyjából megkétszereződött 2005 és 2019 között