Városlista
2021. június 18, péntek - Levente

Hírek

2010. Január 08. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Mese útja rajzpályázat kiállítás

Mese útja rajzpályázat kiállítás

Január 20-ig lehet megtekinteni a Mese útja projekt meseillusztrációit a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár első emeleti kiállítói tereiben.

A Mese útja egy olyan országos olvasóvá nevelő program, melyhez önkéntes alapon csatlakoznak a gyermekek olvasásáért felelősséget érző szervezetek, intézmények. A projekt célja, hogy szakmai támogatást nyújtson mindazoknak, akik gyermekkel foglalkozva olvasási nehézségeket, az olvasási kedv romlását tapasztalták. A www.meseutja.hu honlap többek között könyvajánlásokat, programjavaslatokat, játékok leírását tartalmazza.

A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár is csatlakozott a programhoz. A gyermekkönyvtári részleg az elmúlt hónapokban több játékot, vetélkedőt, foglalkozást szervezett, amelyek főszereplője havonta más-más mesehős volt. Meseillusztrációt készítettek a kis olvasók az erdő, az óriások és a tündérek havában. A beküldött rajzokat szakértő zsűri értékelte. A díjazott alkotásokon kívül több rajz is megtekinthető a gyerekkönyvtár előtti térben.

A díjkiosztón a gyerekek aktív részesei voltak annak a zenés műsornak, amelyet a Békés Megyei Jókai Színház Fiatal Színművészeti Szakközépiskolájának hallgatói adtak.

A díjkiosztón a gyerekek aktív részesei voltak a zenés műsornak.

A kiállítás január 20-ig látogatható.

Forrás: Békés Megyei Tudásház és Könyvtár

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 19:12, péntek | Belföld

A magyarok jó kapcsolatot ápolnak az apjukkal

A magyarok jó kapcsolatot ápolnak édesapjukkal: mintegy kétharmaduk minden nap beszél vele, 72 százalékuk megosztja az örömét, minden második ember pedig a bánatát is az édesapjával

2021. Június 18. 18:47, péntek | Sport

Új pálya, új győzelmek

Gender Racing Team – TopJet FX2000 - Vallelunga

2021. Június 18. 18:12, péntek | Kék hírek

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vettek egy rendőri vezetőt

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vett a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőri gazdasági vezetőt - tájékoztatta a szervezet vezetője pénteken az MTI-t.

2021. Június 18. 17:11, péntek | Életmód

A Föld páratlan mennyiségű hőt nyel el

Páratlan mennyiségű hőt nyel el a Föld, energiaegyen-súlytalansága nagyjából megkétszereződött 2005 és 2019 között