Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2012. Szeptember 25. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Rendhagyó előadások a Vízműben – kisgaléria

Rendhagyó előadások a Vízműben – kisgaléria

A közelmúltban rendhagyó órák keretén belül ex-vízműsök álltak szemben a jelenkori vízműsökkel.

Ugyanis valamennyi előadó, valamint a rendezvény szervezője is egykor az iskola padjait koptatta: ki tizenöt, húsz vagy több mint negyven évvel ezelőtt. Egy közös bennünk: mindannyian részesei Békéscsaba legnagyobb beruházásának.

Sztankó Ilona és Mácsi Sándor (kattints a képre!)

Sztankó Ilona a nagyprojekt vezetője, Kis Albert és Nagy Ferenc az Alföldvíz szakemberei, valamint Mácsai Sándor a Békéscsabai Víziközmű Társulat elnöke az elmúlt héten látogatott el a nagy múltú középiskolába.

A végzős fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták a hozzájuk közelálló csatornaépítési munkálatok megvalósulásáról szóló előadásokat, az új szennyvíztisztító telep egyedülállóan korszerű technológiáját bemutató prezentáció pedig kifejezett csemegének számított.

Nem véletlen, hiszen többen a diákok közül már szakmai gyakorlaton ismerkedhettek a műszaki megoldásokkal, s talán egyesek fejében, mint jövőbeni munkalehetőség is megfordult a gondolat: talán nem lenne haszontalan a közeljövőben közelebbről is megismerni a projekt végeredményét a megvalósulás után.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:21, péntek | Sport

Rally: Reméljük, megtörik az átok Egerben!

Három nap, egy salakpályás prológ, 14 gyorsasági szakasz és összesen 170 versenykilométer vár a Kronome - Pásztor ralipárosra.

2021. Május 14. 08:00, péntek | Bulvár

Elnevezték a fővárosi állatkert kiselefántját

Samunak nevezik el a budapesti állatkert kiselefántját - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

2021. Május 14. 07:00, péntek | Belföld

Feltételekkel termőföldön is lehetne napenergiát termelni

Termőföldön is végezhető napenergia-termelés, ha az ehhez szükséges berendezések alatt továbbra is használható mezőgazdasági célra a terület, vagyis ez nem minősül a termőföld más célú felhasználásának

2021. Május 14. 06:35, péntek | Kék hírek

Ellopta, majd visszament, hogy eladja a láncfűrészt a tulajdonosának

Gyanúsítottként hallgatták, ki az egri férfit a nyomozók.