Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2012. Szeptember 26. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ringes bajnoki címek kick-box-ban

Ringes bajnoki címek kick-box-ban

Debrecenben rendezte meg a Magyar Kick-box Szakszövetség az idei felnőtt full-contact Magyar Bajnokság döntőjét, s vele a II. osztályú ringes bajnokságot.

A döntőkre a súlycsoportok legjobbjait hívták meg, a tét a bajnoki címeken kívül az volt, hogy ki szerzi meg a november végi, bukaresti Európa-bajnokságon indulás jogát. Ennek megfelelően feszült és nagyon kemény küzdelmeket vívtak a résztvevők, köztük a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzői.

S ebben a küzdelemben a csabaiak végül is győztesen hagyhatták el a ringet. 71 kg-ban a nap legjobb mérkőzést produkálta a két régi rivális, a békéscsabai Benedek Zsolt és Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE). Mind a három menet óriási iramot és kemény ütésváltást hozott, de a látványos és nagy erővel végrehajtott rúgások sem hiányoztak. Méltán kapott mind a két versenyző nagy tapsot a mérkőzés végén. A bírók 2:1 arányban Benedek Zsoltot látták jobbnak a bírói értékelés szempontból nehéz mérkőzésen, aki így országos bajnoki címet szerzett. Ugyanígy bajnok lett 81 kg-ban Szabó László, csak nagyobb fölénnyel, és ezt egy régi válogatott, a nyírgegyházi Hosszú Ferenc bánta.

Géczei Róbert az ifjú tehetség a 60 kg-os döntőben nem csak egyhangú, 3:0 arányú pontozásos győzelmet aratott a veterán pécsi Kiss Gábor ellen, hanem ezzel valószínűleg egy korszakot is lezárt a rendkívül szimpatikus pécsi sportember életében, hiszen ez volt az első eset, hogy több összecsapás után végre Géczei győzedelmeskedett-teljesen megérdemelten! Hiába, a fiatalok egyre jobban nyomulnak itt is! Ezt mutatja Petrina Pál teljesítménye a II. osztályú K-1 bajnokságon (K.O-val nyerte első mérkőzését) vagy a Junior II. osztályú full-contactban győztes Gyemengyi Ákos, aki a K-1-ből „kirándult” sikeresen erre a mérkőzésre. Összegezve, elégedetten és jó kedvűen jöhetett haza a csabai csapat és edzője: Hricsovinyi Károly!

Eredmények - Full-contat Magyar Bajnokság:
60 kg

1.Géczei Róbert (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Kiss Gábor (PTE PEAC RFC SE, Pécs)

71 kg

1.Benedek Zsolt (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE)

81 kg

1.Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Hosszú Ferenc (Nyíregyháza)

II.Osztályú Ringes Magyar bajnokság

K-1 60 kg

1.Géczei Róbert (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Petrina Pál (Békéscsabai Lakótelepi SE)

Full-contact 86 kg

1.Gyemengyi Ákos (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Tamás Áron (Miskolc)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:58, péntek | Belföld

Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között

2021. Május 14. 08:36, péntek | Belföld

Gyakoribbak az enyhe mellékhatások, ha egy embert két eltérő vakcinával oltanak

Nagyobb valószínűséggel számolnak be enyhe és mérsékelt mellékhatásokról azok a felnőttek, akiknél felváltva alkalmazták az új típusú koronavírus elleni AstraZeneca- és Pfizer/BioNTech-vakcinát

2021. Május 14. 08:21, péntek | Sport

Rally: Reméljük, megtörik az átok Egerben!

Három nap, egy salakpályás prológ, 14 gyorsasági szakasz és összesen 170 versenykilométer vár a Kronome - Pásztor ralipárosra.

2021. Május 14. 08:00, péntek | Bulvár

Elnevezték a fővárosi állatkert kiselefántját

Samunak nevezik el a budapesti állatkert kiselefántját - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.