Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2012. Szeptember 28. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ötvenéves a Hajnal utcai óvoda - galéria

Ötvenéves a Hajnal utcai óvoda - galéria

A Szent László Utcai Általános Iskola Hajnal Utcai Óvoda fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte csütörtökön.

Kiss Tibor alpolgármester köszöntőjében az óvodapedagógusok felelősségéről, a kisgyermekek szocializációjában betöltött elévülhetetlen szerepéről szólt, miközben azt is elmondta, hogy ezen intézmények jelentősége még inkább megnő a jövőben, hiszen 2014-től kötelező lesz a szülők számára gyermekeik óvodáztatása. A szülők talán első legnehezebb és legfelelősségteljesebb döntése az óvodaválasztás, hisz mérhetetlen bizalmat feltétez…

Az ünnepséget a régi és az új kollegák, szülők mellett megtisztelte jelenlétével Hanó Miklós alpolgármester, Perényiné Czibolya Edit, az óvodákért felelős főmunkatárs, Varga Tamás, a közművelődési csoportvezető, Kovács Erzsébet a cigány önkormányzat elnöke.

Kiss Tibor az ötvenes számról faggatja a gyerekeket - képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó Such Tamás)

Galló Katalin az intézmény igazgatója beszédében ismertette az óvoda történetét. Az óvoda 1962. november 19-én nyitotta meg kapuit Vándor Andrásné vezetésével, aki vezető óvónőként harminc évig irányította az óvodát. Nevéhez fűződik az intézmény nevelési programjának korszerűsítése a törvényi előírásoknak, jogszabályoknak megfelelően és a szlovák nemzetiségi hagyományok ápolása. Az óvoda munkáját, feladatát a kezdeti évektől 1971-ig az Oktató Nevelő Munka az Óvodában, majd az Óvodai Nevelési Program segítette. A gyermeklétszám növekedésével 1974-ben már négy csoportos volt az intézmény, majd 1989-ben visszaállt a három csoportos szerkezeti egység. 2002-ben a Szent László Utcai Általános Iskolával integrálódott a Hajnal, majd a Lenkey óvoda is csatlakozott, ahol tavaly júniusban emlékeztek meg az óvoda fennállásának 80. évfordulójáról. Vándor Andrásné nyugállományba vonulásáig – 1992. október 19-éig – igazgatta az óvodát, őt Kovácsné Mikoly Anna követte.

A kis ovisok a Brémai muzsikusokat mesélték el, egy korábbi óvodás, aki ma már felnőtt – Kovács Barbara partnerével társastánctudásából adott ízelítőt, s Hajnal Viktort is megismerhettük több oldaláról: a salsa rejtelemibe is beavatta az ünneplőket barátaival.

A félévszázados születésnapról természetesen nem hiányozhatott a torta és a kiállítás sem, Kádár Ferkó retró fotószínházából pedig a régi és az új kollégák, a meghívott vendégek vihettek haza egy-egy fényképet.

A meglepetés vendég Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese volt, aki polgári szolgálatának utolsó két hónapját töltötte a Hajnalban. A vendégeket meg is táncoltatták a fellépők: a jubileum fergeteges össztánccal zárult.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:00, péntek | Bulvár

Elnevezték a fővárosi állatkert kiselefántját

Samunak nevezik el a budapesti állatkert kiselefántját - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

2021. Május 14. 07:00, péntek | Belföld

Feltételekkel termőföldön is lehetne napenergiát termelni

Termőföldön is végezhető napenergia-termelés, ha az ehhez szükséges berendezések alatt továbbra is használható mezőgazdasági célra a terület, vagyis ez nem minősül a termőföld más célú felhasználásának

2021. Május 14. 06:35, péntek | Kék hírek

Ellopta, majd visszament, hogy eladja a láncfűrészt a tulajdonosának

Gyanúsítottként hallgatták, ki az egri férfit a nyomozók.

2021. Május 14. 06:00, péntek | Külföld

Enyhítenek a korlátozásokon Szlovéniában

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon: